Κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Σταυρού

Κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Σταυρού

Αρ. Πρωτ. 5642/10.02.2012

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Έντονες διαμαρτυρίες και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ να καταργήσει το υποκατάστημα ΙΚΑ στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, καθώς υποβαθμίζει πλήρως την περιοχή και οδηγεί σε πλήρη αφανισμό την περιφέρεια. Το υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Σταυρό είναι το μοναδικό στα όρια του Δήμου Βόλβης και εξυπηρετεί πάρα πολλούς πολίτες. Οποιαδήποτε απόφαση περί  κατάργησής του αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη βεβαρημένη οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση χιλιάδων ασφαλισμένων δημοτών.

Η αποκέντρωση και η δήθεν στήριξη της περιφέρειας, που τόσο ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, δεν επιτυγχάνονται με μέτρα, τα οποία εξοντώνουν και αφανίζουν την επαρχία. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα, όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αντιθέτως η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και παροχών από το μοναδικό Κέντρο Υγείας, τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και οι μεγάλες αποστάσεις των οικισμών του Δήμου Βόλβης, που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, κάνουν επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών του. Οφείλει η διοίκηση του ΙΚΑ να αναιρέσει οποιαδήποτε απόφαση περί κατάργησης του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Σταυρό και να προβεί στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην αναβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ στον Σταυρό και να αναιρέσει οποιαδήποτε απόφαση περί κατάργησής του;

Απάντηση Υπουργείου